Форуми на УНСС | forum.unwe.bg
http://forum.unwe.bg/

Проблем относно маркетинга
http://forum.unwe.bg/viewtopic.php?f=25&t=15837
Страница 1 от 1

Автор:  chapachupa [ Вто Мар 11, 2014 6:11 pm ]
Заглавие:  Проблем относно маркетинга

Здравейте,искрено се надявам да ми помогнете,тъй като тази година ще кандидатствам и харесвам специалността Маркетинг,но това,което не ми дава мира и ме е притеснило е,че аз никога не съм разбирала от математика,трябва супер много да ми се обяснява,за да схвана,някои хора,учещи тази специалност в УНСС ми казаха,че имало доста хора,които не разбирали от математика и избутвали. Искам да ви попитам,като хора,които са по-навътре в нещата,знам,че първите 2 години се учи едно и също-Икономика и после по-специални предмети. Та искам да ви попитам според вас има ли смисъл да кандидатствам изобщо за тази специалност,като не разбирам от математика,дали ще може човек като мен да избута тези 2 години икономика? И другото,което искам да ви попитам е,дали може на модула по математика на кандидат-студентския изпит да се решава на тото или искат решения на задачите? Много ще съм ви благодарна,ако ми отговорите на тези въпроси,защото наистина няма кого да питам друг.. :(

Автор:  GReeN_HuM@N [ Вто Мар 11, 2014 9:28 pm ]
Заглавие:  Re: Проблем относно маркетинга

Не са трудни математиките, и с преписване се взимат и с малко знания, колкото да решиш една задача за 3 пак става. Вероятно ще имаш доста други изпити, които ще те узорят доста повече.
Да, може да играеш на тото няма проблеми.

Автор:  chapachupa [ Вто Мар 11, 2014 11:37 pm ]
Заглавие:  Re: Проблем относно маркетинга

А нали правилно съм разбрала,че например в Маркетинга първите 2 години се учи Икономика? Това само за да има какво да се учи ли е сложено,не вярвам после маркетинг специалистите да работят с висша математика? Става въпрос наистина ли ми е нужна математиката за в бъдеще или просто е ей така сложена?

Автор:  GReeN_HuM@N [ Сря Мар 12, 2014 1:03 am ]
Заглавие:  Re: Проблем относно маркетинга

Сложен въпрос. Математиката винаги е полезна, почти няма нещо с което да се занимаваш и математиката да не може да ти е полезна. В маркетинга също може да има доста математика(статистика), особено при маркетингови изследвания и анализи. Има и още 100 примера, където може да ти е полезна. Лошото е, че в университета и училище не се преподава както трябва и го няма нивото, което би трябвало да се достигне и да ти е наистина от полза и по скоро се получава само запълване на програмата и реално нещата, които ги учиш няма да ти носят никаква полза.
На кратко - трябва ли ти математика за да си добър маркетингов специалист - не. Може ли да ти е от полза математиката в маркетинга - да.

Автор:  sleeping_girl [ Сря Мар 12, 2014 11:02 pm ]
Заглавие:  Re: Проблем относно маркетинга

И аз не разбирам от математика, така че те разбирам прекрасно. Не забравяй обаче, че освен двете математики ще трябва да избуташ и статистика, счетоводство и два курса финанси, които също са си бая гаднички, ако не те влекат неща с много цифри в тях. Отделно микро-, маркоикономика и даже прогнозиране и планиране също имат неприятни задачки и чертежчета, без които няма как да минеш с повече от 3. Всички тези предмети допринасят за общото ти образование като икономист, но не са основното при маркетинга (доколкото знам). Така че ако държиш на тази специалност или трябва да преглътнеш тези предмети първите 2г, или се ориентирай към друго място.

Естествено, зависи и при какви преподаватели ще попаднеш. Някои ще ти обясняват простичко нещата и ще пускат лесно, други ще се правят на важни с високопарни думи, няма да им пука дали си ги разбрал и ще късат наред.

На кандидатстудентския може да играеш на тото, но не очаквай оценка 6.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/