Здравей... първо да кажа, че не съм от администрацията на университета, така че не може да ми се вярва много
Според мен, прехвърляне едва ли ще можеш да направиш, защото най-вероятно двата университета работят по различни програми и часовете, които се преподават от едното място ще са много различни от тези, които се преподават в УНСС. И да е по-високо качеството на образованието в университета, където си в момента, в България се следват разпоредби на МОН, които ако не се покрият и не се вземат кредити по съответните часове е невъзможно човек да получи диплома от България.
Иначе, ако си решил да кандидатсваш по стандарния ред или за бакалавърска, или за магистърска програма, едва ли ще има проблем

Щом си в немски университет, би трябвало знанията ти по немски да са на високо ниво и за теб би било подходящо да намериш такава специално в УНСС. Не съм запознат дали има подобни.
Само да вметна... странно е, че искаш от чужбина да се върнеш в БГ, но е похвално. Имам познати, чиито дете завърши
немска гимназия Увекинд, тук в София, на едни други пък
първа английска гимназия .. казвам го, защото са ми близки познати и имам опит от първа ръка, както се казва

... та децата им на тези хора така се изстреляха навънка, че не искат да чуят за връщане. Което е хем похвално, защото ще се развиват, хем е жалко, защото всичките ни умни деца бягат. Но... това е положението... Отплеснах се малко..
Виж, най-добре за твоя казус провери или на сайта на
УНСС , или се обади в ..... май канцеларии ли се водеха тези на първия етаж... не мога да се сетя вече.. понеже мина малко време от както го завърших

Абе пробвай на тези телефони...
Телефон: (02) 8195 211
Телефон: (02) 8195 701 (това пише, че е за кандидат-студенти)