Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Вто Яну 22, 2013 10:09 am 
Offline
Администратор
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 19, 2007 7:09 pm
Мнения: 3476
Местоположение: Sofia
Здравейте колеги,

темата се създава с цел да се направи едно проучване и да се разбере, какво е накарало настоящите студенти да изберат да продължат своето обучение в Университета за национално и световно стопанство, както и какво мотивира сегашните кандидат-студенти да изберат сочения за N1 в Югоизточна Европа икономически университет.
Ще се радвам, ако студентите на УНСС споделят и какво им харесва в процеса на обучение (да речем преподаватели, дисциплини, учебния занятия и т.н.), административното обслужване (библиотека, канцеларии, администрация като цяло и т.н.) , базата (компютърна осигуреност, безжичен интернет, аудитории, общежития, спортни зали и други) и т.н.
Предварително благодаря на всеки, който реши да сподели мнението си в тази тема.

ТЕМА : "ЗАЩО ДА УЧА В УНСС?"

забележка : Моля да се избягват всякакви мнения, извън зададената тема, както и излишния флууд.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Пет Фев 01, 2013 5:14 pm 
Offline
Студент-Бакалавър

Регистриран на: Пет Юли 17, 2009 5:08 pm
Мнения: 40
След четири години само знам защо не трябваше да уча в УНСС, но ще си запазя мнението за себе си.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Пет Фев 01, 2013 5:34 pm 
Offline
"Академик"

Регистриран на: Сря Юли 28, 2010 10:11 pm
Мнения: 522
Специалност/Направление: Специалност Икономика на човешките ресурси
Курс: Четвърти
Университетът има своите плюсове и минуси, по мое мнение. Понякога надделява едното понякога другото. Има много да се работи по подобряване на преподаването, практиката и най- вече комуникациите между преподаватели и студенти. Недобре измислени са и програмите и графиците са изпити, тук свободата ни е 0-лева.
От друга страна пък смятам, че за икономически университет е най- добрият, имам бегли наблюдения върху университетите в Пловдив, Варна и Свищов и затова го казвам. УНСС създава традиции, но трябва и да полага усилия за студентите си. :!:
така мисля аз :wink:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Пет Фев 01, 2013 9:49 pm 
Offline
Студент-Бакалавър

Регистриран на: Сря Окт 03, 2012 1:02 pm
Мнения: 58
Специалност/Направление: Специалност Право
Курс: Първи
Чувам разни неща от сорта на: "За адвокати се признават само тези, завършили СУ". Също така мнението за Юридическия факултет са много разногласни. Варират от "много е добър", през "добър е, но този на СУ е по-добър" през "по-добър е от този на СУ" до "не струва". Определено съм се насочил да уча право в УНСС, и да - няма да отида другаде, стига да ме приемат, но какви са Вашите наблюдения? Мнения, критики и т.н.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2013 2:04 am 
Offline
Кандидат-студент
Аватар

Регистриран на: Чет Мар 22, 2012 12:45 am
Мнения: 29
Специалност/Направление: Направление "Политически науки"
Здравейте, колеги и бъдещи такива!
Аз съм първа година в УНСС и уча Политически науки. Не мога да изкажа все още напълно компетентно мнение, но все пак ще споделя своите впечатления до този момент.
Като за начало съм много доволна от специалността си. Наистина много интересни неща учим и съм сигурна, че ще става все по-интересно. Друг е въпросът, че доста хора, които са влезли в тази специалност изобщо не знаят защо са там. Може би трябва да се вдигнат критериите за кандидатстване, защото доста мои колеги признават, че са влезли, защото не са били приети другаде.
За мен най-добрите специалности в УНСС са точно тези, които не са икономически. Това е малко странно, тъй като сме в икономически университет, но тези впечатления съм ги добила от разкази на мои приятели от други специалности.
Малко съм разочарована от отношението в информационното бюро. Доста груби и некомпетентни хора има. Сградата е доста голяма и няма никъде нормално човешко обяснение коя стая къде е, а и самите служители не знаят.
Та... самото преподаване по някои предмети е на ниво. Има наистина добри преподаватели, но има и такива, които не знам изобщо защо са там. Дори сега първият семестър имахме един преподавател, които нито веднъж не се появи на лекциите. Не смятам, че това е допустимо и такива хора трябва да се заменят с други по-отговорни.
В общи линии съм много доволна, че избрах УНСС и дори сега да се върна отново назад във времето преди да кандидатствам отново бих го избрала. Може да ми се промени мнението по-нататък в годините, но засега то е положително. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2013 1:03 pm 
Offline
Кандидат-студент

Регистриран на: Нед Яну 11, 2009 12:06 pm
Мнения: 23
Ами аз изкарах дистанционно и мога да кажа , че това беше най доброто нещо, което можеше да ми се случи...не мога да разбера защо всички се пънат да ходят и да дават пари за редовно...лекциите и упражненията на дистанционното са само два дена по всеки предмет на семестър...няма контролни за допускане до изпит...директно се явяваш на изпит...дори присъствието на лекциите и упражненията не е задължително по повечето предмети...все пак целта му е сам да се обучиш( учебниците са БЕЗПЛАТНИ)...а лекциите се водят консултации. Т.е ако не си разбрал нещо от материала питаш преподавателя и така.... Харесва ми УНСС понеже винаги е иноватор в новите модели на обучение и дистанционното е пример за това. Минусите са :
1. Няма освобождаване...
2. Доста път се бие до там , освен ако не си от региона на Хасково
3. По стопанска история ти преподава Саздов...по Статистика Чипева (хубавото е, че поне малката секира не е там - Ст. Александров)

Миналата година завърших и вече започнах веднага работа по специалността.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2013 4:25 pm 
Offline
Кандидат-студент

Регистриран на: Пет Фев 01, 2013 10:16 pm
Мнения: 2
Специалност/Направление: Специалност Маркетинг
Курс: Първи
Здравейте, аз избрах да уча в УНСС, защото съм с техническо образование и ми се искаше магистратурата ми да е икономически насочена. Дистанционно обучение съм, защото работя и не мога да си позволя отсъстивие от работа (предполагам, че редовно си е през седмицата). Учудих се от коментара на колежката, че при дистанционното по един предмевт има само два дена в семестъра, през които може да отидеш на консултация. Смятам, че за неикономисти това е недостатъчно, но ще му мислим в процеса на обичение :)

Успех на всички :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Съб Фев 02, 2013 10:43 pm 
Offline
Студент-Бакалавър

Регистриран на: Вто Юли 26, 2011 11:26 am
Мнения: 101
Специалност/Направление: Специалност Финансов мениджмънт
Курс: Магистър 1-ва година
Избрах да уча в Университета за национално и световно стопанство, защото предлага най-доброто образование в сферата на икономиката не само за страната, но и в региона. Изключително много се радвам, че успях да влезна в една от най-елитните специалности в УНСС - Финанси, счетоводство и контрол. Много съм доволен от материала, които изучавам има наистина добри преподаватели. Разбира се има и такива, които не са чак толкова заинтересовани и гледат да си "изпеят" лекцията и да си ходят. Едно от много добрите неща в Университета е тестовият център. Много добра и бърза система за провеждане на изпити. Разбира се на никого не му е приятно когато е в него, но все пак трябва да гледаме обективно на нещата. Минус на УНСС е администрацията. Има по какво да се поработи. Например учебното и сесийното разписание може да се изкарва по-рано, а не в последните 2 дни, защото това води до напрежение и претоварване на капацитета на сайта на УНСС.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2013 5:55 pm 
Offline
"Доцент"
Аватар

Регистриран на: Нед Юли 19, 2009 5:23 pm
Мнения: 380
Местоположение: Холандия
Специалност/Направление: Специалност Социология
Курс: Завършил ОКС "Бакалавър"
lolipop написа:
Сградата е доста голяма и няма никъде нормално човешко обяснение коя стая къде е, а и самите служители не знаят.


На всеки етаж има информациони табла с всички стаи на етажа, които са елеметарни за разбиране.


OT:

Влязох в УНСС, защото не ми хареса системата за кандидатстване в СУ - купете си тоя учебник на тоя преподавател, за да си развиете темите иначе няма да влзете.

Какво ми харесва в УНСС: това че можеш да се освобождаваш от изпити с контролни и проекти за мен е най-големият плюс. Така в сесията не ти се налага да учиш огромен обем от информация за кратко време.

Базата за мен е ок, нищо особено. Като цяло е модерен за България университетът.
Повечето преподаватели са разбрани, само да не се отнасят по политически теми, че почна все повече да се случва.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Защо да уча в УНСС?
МнениеПубликувано на: Чет Фев 21, 2013 11:41 pm 
Offline
Студент-Бакалавър
Аватар

Регистриран на: Пет Ное 09, 2007 10:17 pm
Мнения: 101
tomi4 написа:
След четири години само знам защо не трябваше да уча в УНСС, но ще си запазя мнението за себе си.


Подкрепям горното мнение. :) Магистратурата ми по финанси в този университет беше пълен провал, който слава Богу прекратих.
Незаинтересованост от страна на преподавателите, остарял модел на преподаване.

Университетът трябва да се насочи към подготвяне на кадри за реалните нужди на икономическия сектор в страната, а на суха теоретика. В това отношение системата изостава.

Изкарах бакалавърска степен по Маркетинг тук и останах сравнително доволен въпреки че в момента не работя по специалността си.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 


Часовете са според зоната UTC + 2 часаКой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов
.